Хімічний склад харчових продуктів

 

Тварина насичується, людина їсть,
 розумна людина вміє харчуватися
.
 Брилья-Саварен

 

 

 

Поняття про сировину, напівфабрикати, готову страву


Вода


Макроелементи: їх значення для організму людини


Вуглеводи, пектинові речовини. Значення в людському харчуванні


Білки, їх значення в людському харчуванні


Жири, їх значення в людському харчуванні


Класифікація вітамінів


Вітаміни, їх значення в людському харчуванні


Ферменти


Інші речовини, що входять до складу продуктів харчування


Якість сировини, методи визначення якості харчових продуктів. Енергетична цінність (калорійність) продуктів харчування

Консервування продуктів: суть, значення, методи



 


5 коментарів: